Chartpatroon

De Cup en Handle patroon is heel gewoon, en als je eenmaal de praktijk spotten, zul je waarschijnlijk vinden in alle verschillende markten en op veel verschillende tijdspaden.

Cup en Handle chartpatroon

De kop en handvat is een bodem patroon waar de prijs in eerste instantie weigert, dan vlakt af en begint weer te stijgen, het creëren van een afgeronde kop-achtige uitstraling. Het neem een kijkje op de website hier handvat kan een zijwaartse of dalende prijzen kanaal dat zich voordoet in de buurt van de “lip” van de beker zijn.

Wanneer de prijs breekt boven de handgreep duidt dit op een aanhoudende opwaartse beweging.

De volgende voorbeelden gebruiken de voorraden en de dagelijkse grafieken, als de beker en de handgreep is het meest besproken met betrekking tot de voorraden en de dagelijkse optiesonline charts, maar zoals aangegeven de beker en handgreep kan worden gevonden op alle markten en termijnen.

Figuur 1.

Veel handelaren zoeken naar een afgeronde bodem-a “U” – en niet de “V” formatie wat er in figuur 1. De “V” geeft echter een sterke verschuiving in momentum, waarin ik gunstig vinden vergeleken met een langzaam bewegende afgerond bodem.Opgemerkt zij echter dat de kop en de handgreep is gebaseerd op ronde bodem, zodat een formatie V-type is technisch een kop en handvat patroon, maar is nog steeds zeer verhandelbaar.

Niet altijd Pretty

Het model heeft niet erg effectief te zijn. In principe waren op zoek naar een neerwaartse beweging, gevolgd door een beweging van gelijke omvang terug naar de kop en een pauze in de buurt van de hoogtepunten van de ‘cup. “Of die optreedt in een mooie ronde symmetrische bodem of een schokkerig en onaantrekkelijk bodem niet bijzonder belangrijk voor mij.Figuur 2 toont een “onaantrekkelijk” cup en handvat Van hier naar het artikel patroon, maar het is nog steeds effectief.

Figuur 2.

We zien een scherpe neerwaartse beweging, gevolgd door een scherpe opwaartse beweging van bijna dezelfde grootte. Er een pauze (steel), die een klein kanaal wordt getrokken. Wanneer de prijs breekt boven dat kanaal (handvat) de opwaartse beweging blijft.

Handel

De klassieke benadering van de handel dit patroon is om trendlijnen trekken rond de prijsbewegingen van de handgreep. Als de prijs boven het handvat breekt, voert u een long positie. Plaats een stop loss onder een recente schommel laag en stel een doel. Ik zal doorgaans gebruik Meer hier. maken van een Fibonacci Extension om een algemene richtlijn op doel plaatsing te bieden.

Wanneer een V-vormige bodem plaatsvindt, rechts van het patroon lijkt vaak op een formatie vlag en verhandelbaar als zodanig.

Valkuilen en overwegingen

Een ondergang van het patroon is dat terwijl het gebruikelijk is om kop te vinden en te hanteren patronen die uitgewerkt, vinden we ook vele voorbeelden die niet werkte. Dit is meestal de reden waarom handelaren wachten op de prijs boven het handvat te breken voordat ze lang.

Ook moet de hendel niet groter zijn dan 50% van de formatie cup. Typisch moet kleiner zijn dan 50% bedragen.

Als we terugkijken naar figuur 2 waren er een aantal andere (wat sommigen zo kunnen interpreteren) kop en handvat patronen, maar om verschillende redenen we deze zouden hebben verhandeld.

Figuur 3 toont enkele voorbeelden. In het eerste voorbeeld (links), is er geen opwaartse doorbraak. Ook heeft dit patroon niet over een afgeronde bodem en lijkt meer op een inverse zijn hoofd en schouders patroon -dit patroon maakt gebruik van een andere ingang.

Voor het voorbeeld in het midden, de terugtrekking (steel) is te diep, terugtrekkende meer dan 50% van de beker.

In het derde voorbeeld is er slechts een korte pauze bij de koprand, maar niet een handgreep, waardoor het moeilijk is om een invoer te vestigen.

Figuur 3.

We moeten ook kijken naar de totale prijs actie om te bepalen of een kop en een handvat te worden verhandeld. De drie voorbeelden in figuur 3 niet een grote verandering in de richting-slechts een kleine laten zien.

Figuren 1 en 2 tonen veel grotere patronen, dus als het breekt betekent een belangrijke verschuiving in trend is begonnen.Aangezien dit een dieptepunt patroon moet relatief groot zijn, hebben gemaakt ondersteuningsniveaus op zijn weg naar het vormen van de handgreep. Dit helpt vast te stellen de prijs daadwerkelijk omgedraaid ander been hoger komt nadat het patroon is voltooid en het handvat breekt.