Brutale Blow To Miners: Het nieuwe wetsontwerp van Rusland zal Crypto volledig verbieden en mijnwerkers verbieden beloningen te ontvangen…

Het ministerie van Financiën van Rusland heeft een aantal wijzigingen voorgesteld die het gebruik van cryptocurrency in het land zouden kunnen verbieden. Het aannemen van het nieuwe wetsontwerp zou rampzalig kunnen zijn voor de bitcoin-mijnwerkers in Rusland, omdat het bedoeld is om te voorkomen dat ze in crypto worden beloond voor het werk dat ze erin hebben gestoken.

Rusland stelt een nieuwe wet voor die de crypto-mijnwerkers van het land in grote mate zou beïnvloeden…

Volgens een rapport van 3 september van het lokale mediakanaal Izvestia heeft het Russische ministerie van Financiën een nieuw ontwerp voor interdepartementale goedkeuring ingediend, waardoor het onwettig zou zijn om cryptocurrency zoals bitcoin en ethereum te ontvangen als beloning voor het verifiëren van transacties op de netwerken van de blokketen.

Om de zaken in een eenvoudige context te plaatsen, zullen de crypto-mijnbouwactiviteiten in Rusland niet als illegaal worden beschouwd. Het ontvangen van mijnbouwbeloningen zou echter wel verboden zijn. Dit maakt de winning van Bitcoin Future ongetwijfeld tot een zinloze economische activiteit.

Als het wetsontwerp wordt aangenomen, zullen individuen en entiteiten worden uitgesloten van het uitvoeren van cryptocentrische transacties. Het wetsvoorstel noemt echter drie unieke scenario’s waarin de Russen digitale valuta mogen ontvangen: via erfenis, ontvangst van crypto in een faillissementskwestie, en als compensatie na het winnen van een juridische procedure.

Naast de bovengenoemde scenario’s zou elke andere transactie met betrekking tot cryptografisch geld worden gezien als een overtreding die strafbaar is volgens de wet. In het bijzonder zal een Russische burger die in crypto wordt aangetroffen, een boete van 100.000 roebel (gelijk aan 1.324 dollar) krijgen en een gevangenisstraf van zeven jaar krijgen. Rechtspersonen kunnen worden geslagen met een boete van ongeveer 1.000.000 roebel (ongeveer 13.245 dollar).

Meer verwarring toevoegen aan de huidige Crypto-regelgevingssituatie in Rusland

De nieuwe regels die zijn voorgesteld om het crypto-wetsvoorstel te wijzigen dat in juli 2020 door de leider van het land, Vladimir Poetin, is ondertekend.

Er moet echter worden opgemerkt dat cryptokringen lang een grijs gebied in Rusland zijn gebleven, waarbij er geen specifiek wettelijk kader voor crypto is vastgesteld. Toch heeft Poetin in het verleden crypto een magneet voor snode activiteiten genoemd.

Bovendien is de Russische centrale bank, in tegenstelling tot andere landen in de wereld, zoals China, die al hun eigen digitale valuta’s ontwikkelen, er niet al te happig op om in de nabije toekomst een eigen nationale digitale valuta uit te geven.

En het nieuwe wetsontwerp dat door het ministerie van Financiën wordt voorgesteld, zal de vlam eerder aanwakkeren. Een managing partner van het advocatenkantoor EK&P, Efim Kazantsev, vertelde Izvestia dat het nieuwe wetsvoorstel „extreem hard is en in feite een totaal verbod op de circulatie van cryptocurrency in Rusland instelt“.